15 inspiroivaa lainausta, jotka joka äidin pitäisi kuulla

05.05.2021
15 inspiroivaa lainausta, jotka joka äidin pitäisi kuulla

Tiesitkö, että äitienpäivä on maailman kolmanneksi suosituin juhlapäivä heti joulun ja pääsiäisen jälkeen? Sitä vietetään yli 50 maassa ympäri maailman, joskin eri päivämäärillä. Totta kai äitejä pitäisi kunnioittaa joka päivä, mutta koska äideille on olemassa oma juhlapäivänsä, tarjoaa se täydellisen tilaisuuden muistaa näiden erityisten naisten voimakkuutta ja sisua.

Äiti on sana, jota ei ole helppo määritellä yhdellä lauseella. Äidit ovat tosielämämme supersankareita: ongelmanratkojia, korvaamattomia tukihenkilöitä ja parhaita ystäviä. Äiti on se yksi henkilö, johon voi luottaa kaikissa tilanteissa. Äidit rakastavat meitä ehdoitta, eivätkä odota vastineeksi mitään.

Äidin roolia on vaikea täyttää, joten toisinaan onkin hyvä muistaa kiittää äitiä tämän vaivannäöstä. Äitiä voikin hemmotella merkkipäivänä esimerkiksi kukilla, koruilla tai viinillä. Joskus kuitenkin kauniit sanat suoraan sydämestä ovat näitä parempi lahja. Oli äitisi sitten lähellä tai kaukana, voit varmasti ilmaista tunteesi hänelle tavalla tai toisella.

Jos et keksi täydellisiä sanoja äidillesi itse, löydät tästä 15 sydämellistä lainausta, jotka varmasti ilahduttavat häntä.

 1. ”Äiti on ihminen, joka voi korvata kaikki toiset, mutta jota ei korvaa kukaan.” (Gaspard Mermillod)

 2. ”Äiti on ensimmäinen, paras ja ikuisin ystäväsi.” (Tuntematon)

 3. ”Äitien tarkoitus on rakastaa meitä ehdoitta, ymmärtää typeryytemme, nuhdella meitä huonoista tekosyistä samalla ymmärtäen kantamme, itkeä kanssamme surun hetkellä ja myös iloita onnistumisistamme sekä kannustaa meitä aina yrittämään uudelleen. Taivas yksin tietää, ei kukaan muu.” (Richelle Goodrich)

 4. ”Ei ole tiettyä tapaa olla täydellinen äiti, mutta on miljoona tapaa olla hyvä äiti.” (Jill Churchill)

 5. ”Äidit ovat niitä, jotka tuntevat meidät parhaiten ja rakastavat meitä eniten.” (Tuntematon)

 6. ”Äitiys on verbi. Se on tekemistä, ei vain olemista”. (Dorothy Canfield Fisher)

 7. ”Äidinrakkaus on polttoaine, joka saa normaalin ihmisen pystymään mahdottomaan.” (Marion C. Garretty)

 8. ”Äitiys on maailman suurinta uhkapeliä. Se on upeaa elämänvoimaa. Se on valtavaa ja pelottavaa. Se on loputonta optimismia.” (Gilda Radner)

 9. ”Elämän mukana ei tule käyttöohjetta. Sen mukana tulee äiti.” (Tuntematon)

 10. ”Äidit eivät eläköidy koskaan. Olivat lapset miten vanhoja tahansa, on äiti aina äiti. Hän rohkaisee ja auttaa lapsiaan aina parhaansa mukaan.” (Catherine Pulsifer)

 11. ”Äitini on sankarini. Hän inspiroi minua haaveilemaan lapsena. Jos joku inspiroi sinua haaveilemaan, on hänen pakko olla sankarisi.” (Tim McGraw)

 12. ”Menestyksekkäät äidit eivät ole niitä, jotka eivät koskaan kohdanneet vaikeuksia. He ovat niitä, jotka eivät luovuttaneet vaikeuksista huolimatta.” (Sharon Jaynes)

 13. ”Äitini on juureni ja perustani. Hän istutti siemenen, jolle elämäni on kasvanut. Tämä siemen on usko siihen, että mahdollisuus onnistumiseen alkaa omasta mielestäsi.” (Michael Jordan)

 14. ”Loppujen lopuksi äidit ovat aina oikeassa. Kukaan muu ei kerro totuutta.” (Randy Susan Meyers)
 15. ”En voi edes kuvitella äitiyttä suurempaa sankaruutta.” (Lance Conrad)

Äitejä ei pitäisi koskaan ottaa itsestäänselvyytenä. Muista kiittää äitiäsi tänä äitienpäivänä hänen vaivannäöstään ja varauksettomasta tuestaan. Jos et löydä oikeita sanoja itse, nämä inspiroivat lainaukset ovat täydellinen tapa piristää häntä ja saada hänet tuntemaan itsensä erityiseksi.

Hyvää äitienpäivää!

×