5 Kivaa harrastusta joihin et tarvitse rahaa

16.11.2021
5 Kivaa harrastusta joihin et tarvitse rahaa

Monille meistä kotoa työskentelemisestä on tullut uusi normaali. Mutta kotona vietetyn ajan jälkeen elämäsi ei saisi olla vain tietokoneella työskentelemistä, sosiaalisen median selaamista ja television katselemista. Terveen työ- ja perhe-elämän tasapainon ylläpitämiseksi on tärkeää löytää aikaa irrottautua, rentoutua ja pitää hauskaa vapaa-ajalla.

Harrastuksen aloittaminen on loistava tapa haastaa itsesi, oppia uusia taitoja ja tuoda lisää luovuutta elämääsi. Ja eivätkö harrastukset ole vielä hauskempia, jos ne eivät maksa mitään?

Tässä on 5 harrastusta, jotka pitävät sinut kiireisenä budjettia rikkomatta:

Opiskele vieras kieli

Onko mielessäsi kieli, jonka olet aina halunnut oppia? Ei ole väliä missä asut tai kuinka vanha olet, vieraan kielen oppimisessa on monia etuja. Se ei auta pelkästään matkustamisessa ja uusissa työmahdollisuuksissa, vaan tutkimukset ovat myös osoittaneet, että uuden kielen oppiminen voi parantaa muistiasi ja kykyäsi suorittaa monia tehtäviä.

Kielten oppiminen oli ennen kallista, sillä sitä varten piti etsiä yksityisopettaja tai ostaa itseopiskelukirjoja. Nykyään on saatavilla runsaasti verkkoresursseja ja kieltenoppimissovelluksia, jotka ovat täysin ilmaisia. Esimerkiksi Duolingo on ilmainen sovellus, jossa voit valita yli 35 kielen välillä. Aloita siis opiskelu tänään ja voit harjoitella jo seuraavalla lomallasi!

Aloita kuntoilu

Yksi parhaista (ja terveellisimmistä!) harrastuksista, jonka voit aloittaa, on kuntoilu. Monet ihmiset uskovat, että treenaaminen vaatii paljon rahaa. Käytännössä se voi olla täysin ilmaista. Et itse asiassa tarvitse kalliita kuntosalijäsenyyksiä tai kotikuntolaitteita. Monet harjoitukset, kuten lankut, vedot, kyykyt ja punnerrukset, voidaan tehdä ilman erikoislaitteita.

Voit myös avata Youtuben ja löydät sieltä tuhansia videoita HIIT-treenistä jooga- ja tanssitunteihin.

Ryhdy vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoistyö on yksi palkitsevimmista harrastuksista. Ja se ei maksa sinulle muuta kuin aikaasi! Et saa pelkästään hyvää oloa auttamalla muita, vaan saatat jopa oppia uusia taitoja ja saada uusia ystäviä matkan varrella. Pandemian alun jälkeen mielenterveys ja hyvinvointi ovat nousseet tärkeiksi aiheiksi, ja muiden auttaminen näyttääkin tärkeämmältä kuin koskaan.

Tuoreen tutkimuksen mukaan vapaaehtoistyöntekijät kokevat olevansa tyytyväisempiä elämäänsä ja tulevat yhä onnellisemmiksi ajan myötä.

Voit ulkoiluttaa koiria paikallisessa eläinsuojassa, tehdä vapaaehtoistyötä ruokapankissa tai viettää muutaman tunnin viikossa roskien keräämiseen lähiseudultasi.

Opi uusia ruoanlaittotaitoja

Ruoanlaitto on erittäin hyödyllinen taito – ja sen mukana tulee herkullisia palkintoja! Milloin viimeksi yritit kokata jotain täysin uutta? Saatavilla on lukuisia materiaaleja, joiden avulla voit aloittaa uusien ja jännittävien reseptien kokeilun. Se on myös harrastus, joka auttaa sinua oppimaan lisää eri kulttuureista ja alkamaan syömään terveellisemmin. Vaikka pidätkin ravintoloissa käymisestä, kotona ruoanlaitto voi joskus olla paljon hauskempaa (ja säästät varmasti rahaa!)

Koska sinun on keskityttävä yhteen tehtävään kerrallaan, se auttaa myös rentoutumaan ja viemään mielesi pois kaikesta muusta.

Meditaatio

Meditaatio on loistava tapa yhdistää mielesi ja kehosi ja löytää tasapaino elämässä. Parasta on, että se on niin yksinkertaista, että se voidaan tehdä melkein missä tahansa ja milloin tahansa. Päivittäisen meditaation on todistettu vähentävän stressiä, ahdistusta ja lisäävän keskittymiskykyäsi. Aluksi voit etsiä lyhyempiä ohjattuja meditaatioita, jotka ohjaavat sinut istuntojen läpi tai lataa meditaatiosovellus, esimerkiksi InsightTimer.

On olemassa lukuisia ilmaisia ​​harrastuksia, jotka lisäävät onnellisuutta, opettavat uusia taitoja ja parantavat jopa uraasi. Tärkeintä on miettiä, mistä pidät ja mikä inspiroi sinua eniten. Löydät varmasti jotain, joka tekee päivästäsi hauskempaa ja antaa sinulle tyytyväisyyden tunteen kun olet oppinut jotain hyödyllistä.

 

×