5 sivutoimea, jotka voit aloittaa tänään

26.03.2021
5 sivutoimea, jotka voit aloittaa tänään

Koronaviruksen leviäminen on vaikuttanut lähes kaikkiin meihin. Käytännössä jokainen on myös kärsinyt pandemian aiheuttamista talousongelmista. Moni on joutunut muuttamaan työskentelytapojaan, minkä lisäksi jotkut ovat joutuneet lomautetuiksi tai heidän palkkansa on laskenut.

Maailma on muuttunut, mutta monet sektorit kasvavat siitä huolimatta. Jos vietät aikaa kotioloissa tai sinulla on muutoin vapaata lisäaikaa, nyt voisi olla hyvä hetki uuteen sivutoimeen.

Mutta mikä sivutoimi oikein on? Se on mikä tahansa kokoaikaisen työn ulkopuolinen työ, jonka avulla voit hankkia lisäansioita. Lisätulot ovat luonnollisestikin sivutoimen selkein etu. Ne auttavat maksamaan velkoja, lisäämään elintasoa tai kasvattamaan säästöjä. Siinä ei kuitenkaan ole kaikki. Sivutoimen hankkiminen voi olla myös varsin hauskaa, se voi opettaa uusia taitoja sekä mahdollisesti johtaa uusille urille.

Oletko valmis uusiin haasteisiin? Olemme koonneet tänne 5 parasta sivutoimi-ideaa, jotka voit aloittaa jo tänään.

Ryhdy opettajaksi

Ryhdy opettajaksi

Pandemian alettua monet lapset ovat verkko-opetuksessa kotoa käsin. Luokkahuoneet ja oppikirjat on korvattu Zoom-puheluilla ja PowerPoint-esitelmillä. Monien oppilaiden tapauksessa etäopiskelu on nyt uusi normaalitila. Tämä on aiheuttanut paljon rasitetta niin vanhemmille kuin opettajillekin.

Juuri nyt on siksi paras mahdollinen aika ryhtyä verkko-opettajaksi. Jos olet perehtynyt johonkin aiheeseen (kuten esimerkiksi matematiikkaan, historiaan tai vieraaseen kieleen), niin oletko harkinnut virtuaaliopetuksen tarjoamista? Työajat ovat joustavia, ja se onnistuu kotioloista käsin. Opettajan sinulla on tilaisuus jakaa tietoa ja samalla parantaa toisen ihmisen elämää. Mikäpä olisikaan parempi keino lisärahan ansaitsemiseen?

Toimita ruokaa

Toimita ruokaa

Viruksen levitessä kotiinkuljetusten suosio on kasvanut kasvamistaan. Woltin ja Foodoran kaltaiset sovellukset mahdollistavat ruoan tilaamisen ja kotiinkuljetuksen. Kyseiset sovellukset tarjoavat sinulle osuuden toimitusmaksusta tai laskevat ansiot ajomatkan perusteella. Kuljettajana olemisen suurimpiin etuihin kuuluvat omien työaikojen valitseminen. Sinun ei tarvitse huolehtia aikataulun järjestämisestä sivutoimen mukaan, sillä voit itse määrittää työaikasi. Ruoan kuljettaminen ei ole korkeapalkkaisimpia sivutoimia, mutta sen avulla voit hankkia mukavasti lisäansioita.

Ryhdy virtuaaliassistentiksi

Ryhdy virtuaaliassistentiksi

Jos olet järjestelmällinen, luotettava ja hyvä viestijä, niin sinun kannattaa harkita virtuaaliassistentiksi ryhtymistä. Mutta mikä virtuaaliassistentti oikein on? Kuten nimestäkin jo voi päätellä, kyseessä on virtuaalisesti kotoa käsin työskentelevä assistentti. Monet yritykset ja yksityishenkilöt tarvitsevat virtuaaliassistentin apua kokousten järjestämisessä, sähköpostitilien hallinnoinnissa, sosiaalisen median julkaisuissa ja tutkimuksen teossa. Virtuaaliassistentti helpottaa arkielämää ja auttaa yrityksiä menestymään. Virtuaaliassistentin töitä on tarjolla Upworkin kaltaisilla sivustoilla, minkä lisäksi voit hankkia omia asiakkaita ottamalla yhteyttä eri yrityksiin.

Tee ja myy käsintehtyjä tuotteita

Tee ja myy käsintehtyjä tuotteita

Käytännössä jokaisella on rakas harrastus. Jos olet luovaa tyyppiä ja teet mielelläsi käsitöitä, niin voit tehdä rakkaasti harrastuksestasi oman sivutoimen. Olivatpa kyseessä sitten korut, neuletyöt, maalaukset, niin voit hankkia lisärahaa myymällä tekemiäsi töitä. Voit myöhemmin myös kasvattaa sivutoimesi yritykseksi tai pitää sen pienempänä lisäansioiden tuottajana. Hyvän tästä sivutoimesta tekee sen joustava aikataulu sekä se, että voit toteuttaa itsellesi tärkeitä asioita. Jos tarvittavien työkalujen ja tarvikkeiden maksaminen on liikaa vaadittu kerralla, voit tutustu Creditstarin tarjontaan.

Ryhdy lemmikkivahdiksi tai koirankävelyttäjäksi

Ryhdy lemmikkivahdiksi tai koirankävelyttäjäksi

Jos olet eläintenystävä, niin tämä on juuri sinulle sopiva työ. Viime aikoina lemmikkivahdin työ on kasvattanut suosiotaan. Näinäkään aikoina kaikki eivät voi työskennellä kotoa käsin, joten he tarvitsevat apua lemmikkien hoidossa. Käytännössä kuka tahansa voi tehdä tätä sivutointa, sillä se ei vaadi juurikaan aiempaa kokemusta. Luotettavuus ja eläimistä pitäminen ovat tietysti tämän työn ensisijaiset vaatimukset. Sen lisäksi voit olla itse oma pomosi ja ansaita rahaa viettämällä aikaa eläinten seurassa. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Siinä on vain muutama mahdollisuus lisätienestiin. Tehdessäsi päätöstä uudesta sivutoimesta sinun kannattaa ottaa huomioon omat kiinnostuksen kohteesi, taitosi ja vapaa-aikasi. Löydät silloin taatusti juuri itsellesi sopivan sivutoimen.

×