Kuntoiluvinkkejä: pysy terveenä pandemian keskellä

19.03.2021
Kuntoiluvinkkejä: pysy terveenä pandemian keskellä

Rajoitukset iskevät taas,

Kuntoilijana aloitit varmasti treenaamaan ahkerasti saavuttaakseen sen kauan kaivatun kesäkropan vuodelle 2021. Vai aloitko ehkä vasta löytämään liikkumisen rytmiä ja pyrkimään kohti päivittäisiä treenitavoitetta?

Valitettavasti kuntosalien väliaikainen sulku on saattanut tehdä hallaa meidän motivaatiolle tai mielialalle. Haluamme siksi jakaa joitain vinkkejä erilaisiin tapoihin pysyä aktiivisena pienelläkin budjetilla.

Youtube

YouTube

 

Youtube on loistava alusta kaikenlaisten sisältöjen löytämiseen. Löydät sieltä kaiken joogasta HIIT-treeneihin ja yksinkertaisiin kotiharjoitteisiin. Vaikka pandemiaa on kestetty jo vuosi, ovat kuntoiluoppaat ja kotitreenit käytettävissäsi täysin ilmaiseksi. Tässä omat suosituksemme:

Jooga

20 minuutin kokokehon venyttely/jooga

Tekijä: MadFit

Loistava koko keholle, mahtava tapa vähentää kehon jännitystä ja kireyttä. Tämä video on englanniksi, mutta sitä on kuitenkin helppo seurata selkeiden ohjeiden ja opastuksen ansiosta.

Jos kieli on sinulle prioriteetti, suosittelemme etsimään Vilma P:n online-joogaa Youtubesta. Hänen tuntinsa ovat suomeksi.

HIIT-treenit

Tällaisissa treeneissä on paljon vallinnanvaraa, mutta jos haluat käyttää aikasi tehokkaasti, kokeile 10 minuutin HIIT-treenejä, jotka saavat sykkeen taatusti kattoon. Kokeile esimerkiksi näitä:

Nopea 10 minuutin treeni

Intensiivinen aerobinen treeni. Suosittelemme aloittamaan videon ajasta 2:30, eli alkuosuuden jälkeen.

Jos etsit kokokehon kokonaisvaltaista treeniä, tämä pitää varmasti sykkeen koholla: 25 minuutin aerobinen harjoitus ja keskivartalon treeni Zanna va Dijkin kanssa.

Kuntoilusovellukset

Kuntoilusovellukset

Kuntoilusovellukset ovat loistavia, sillä ne yhdistävät sisällön ja seurannan. Lisäksi monet niistä tarjoavat myös ravinto-opastusta, mutta vain harvat ovat kuitenkaan ilmaisia ja ominaisuuksiltaan kattavia. Jos kuitenkin pidät rutiineista ja haluat tehdä suunnitelmia tavoitteidesi saavuttamiseksi, kuntoilusovellus on loistava valinta.

Alla suosittelemamme kuntoilusovellukset:

7 Minuutin Harjoitus

Haluatko sovittaa pikaisen liikunnan arjen kiireen keskelle? Tämä ilmainen sovellus on oiva valinta ja se sisältää kaiken tarpeellisen pikaisiin treeneihin. Se on ilmainen, eikä välineitä tarvita.

Tyron

Tämä uusi kuntoilusovellus on vielä testauksessa, mutta se kuitenkin vaikuttaa varsin palkitsevalta teknologialta. Muista sovelluksista poiketen se käyttää etukameraasi tarkkaillakseen edistymistäsi kuntoillessasi.
Vain iOS-laitteille toistaiseksi.

ClassPass

Tämän sovelluksen avulla kuuntelet tai toistat videoharjoituksia. Seuraa omia suosikkejasi ja aloita kuntoilu! Voit halutessasi päivittää kuukausiohjelmaan ja tutustua erilaisiin tunteihin, harrastaa joogaa tai jopa liittyä mukaan tunnille.

Sovelluskaupassa on valtavasti sovelluksia, joten valitse haluamasi ja pysy liikkeessä.

Muut vaihtoehdot

Muut vaihtoehdot

Jos kaipaat pitkäaikaisempaa sijoitusta ja haluat ottaa etäisyyttä kuntosaleihin, voit hankkia tarvitsemasi harjoitusvälineet hiljalleen esimerkiksi Amazonista tai vastaavalta luotettavalta myyjältä. Perehdy asiaan ja mieti haluamiasi kuntoilutavoitteita, minkä jälkeen voit ostaa itsellesi sopivat harjoitusvälineet.

Paras aloituspaketti sisältää seuraavat välineet:

  • Joogamatto
  • Vastuskuminauhoja
  • Käsipainoja viidestä kymmeneen kilogrammaan
  • Jumppapallo
  • Hyppynaru

Et oikeastaan tarvitse muuta pitääksesi huolta muodoistasi ja terveydestäsi.
Jos kaipaat kunnon treenivarusteita, tarjoaa Rogue laajan valikoiman kaikenlaisia välineitä, jotka voidaan toimittaa suoraan kotiovellesi: levytangoista soutulaitteisiin, hyppylaatikoista kahvakuuliin jne.

Hinnat saattavat toisinaan olla korkeat, mutta Creditstar on loistava tapa rahoittaa välineet tarvittaessa. Kun omistat kuntoilutarvikkeet itse, ei sinun tarvitse enää koskaan stressata treenien puutteesta. Treenaa kun haluat ja jatka sitten mukavaa työskentelyä kotonasi.

Pidä tavoite tai suunnitelma aina kirkkaana mielessäsi. Seuraa saavutuksiasi, äläkä koskaan lopeta. Kyse on elämäntyylistä, joten nauti matkasta, niin näet myös varmasti tuloksia.

Hauskaa treeniä!

×