Neljä syytä harkita matkustamista maalle

23.02.2021
Neljä syytä harkita matkustamista maalle

Tiedät varmasti sen raikkaan ja rauhallisen tunteen, kun kuuntelet puron solinaa tai lehtien kahinaa tuulessa? Tutkijat uskovat löytäneensä syyn luonnon äänien mieltä parantavalle vaikutukselle: uuden tutkimuksen mukaan äänet muokkaavat aivojemme, mikä puolestaan rauhoittaa luonnollista stressitilaa.

Luonnon äänet ja ympäristö on osattu yhdistää rentoutumiseen ja hyvinvointiin jo satojen vuosien ajan. Tästä syystä esittelemme sinulle neljä hyvää syytä matkustaa tutkimaan kaunista luontoa.

Uudenlainen arvostus elämään

Kaukaiseen luontokohteeseen matkustaminen saattaa avata uudenlaisia näkökulmia jättäessämme arkielämän kaaoksen, perhehuolet sekä kulttuurilliset ja sosiaaliset paineet taaksemme. Luontokohteeseen matkustaminen saattaa antaa meille kirkkaan näkemyksen itsestämme ja omasta elämästämme, jolloin ymmärrämme elämän tärkeimpien asioiden merkityksen.

Minimalistisuuden arvostaminen

Kevyesti matkustaminen on tärkeä taito erämaassa; kaikki matkatavarat ovat esimerkiksi repussa. Minimalistisuuden taito on hyvä hallita myös arkielämässä. Se auttaa mieltä saavuttamaan vapautuneen olotilan.

Uusien piirteiden löytäminen itsestä

Persoonallisuutemme saattaa muuttua matkustaessamme. Uusimman tutkimuksen mukaan ulkomailla opiskelu tai asuminen muuttaa ihmisten persoonallisuutta positiivisella tavalla. Se tarjoaa meille enemmän avoimuutta, ymmärtämistä ja henkistä vakautta. Toisten tutkimusten mukaan luonnossa, etenkin vihreissä ympäristöissä vietetty aika voi rentouttaa meitä ja tarjota rauhallisen mielen. Saamme myös pitää tauon teknologian tuomasta negatiivisesta energiasta. Vihreä väri itsessään rohkaisee psykologisesti mieltämme rauhoittumaan. Jos siis olet havainnut olevasi stressaantunut tai ahdistunut, voisi tämä olla paras luonnollinen hoito mielellesi, sielullesi ja kehosi sisäisen zenisi palauttamiseen.

Luonto tekee liikunnasta helpompaa

On selvää, että koronarajoitukset ja toisinaan talvinen kylmyys voivat vieraannuttaa meidät tarvitsemaltamme liikunnalta. Retki ulkoilmaan saattaa kuitenkin rohkaista ihailemaan nähtävyyksiä, jolloin myös keho saa kaipaamiaansa virikkeitä. Essexin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan liikunta sujuu helpommin puita, ruohoa, järviä sekä luonnon kasveja ja muita ihmeitä ihaillen. Jos haluat kohottaa kuntoasi helposti, huijaa mieltäsi lähtemällä aktiiviselle seikkailulle luonnon keskelle. Liikunta tarjoaa mielellesi, sielullesi ja kehollesi sen tarvitsemaa rauhaa.

Creditstarilla olemme mukana matkassasi tekemällä näistä nopeista arjen irtiotoista mahdollisia. Klikkaa tästä nähdäksesi itsellesi toimivat ratkaisut. Tarjoamme lainoja kaikenlaisiin tarpeisiin.

×