Tämän kesän 7 parasta matkakohdetta

08.06.2021
Tämän kesän 7 parasta matkakohdetta

Nyt kun pandemia aikakautta on vierähtänyt reilu vuosi, alkaa valoa näkyä tunnelin päässä. Kansainvälinen matkailu on vihdoin tekemässä paluuta rokotus määrän noustessa ja maiden avatessa rajojaan. Edellisestä ulkomaanmatkasta on meillä monella kulunut jo reilu vuosi, joten rentouttava loma siintää itse kunkin unelmissa.

Ja mikäpä olisi parempi ajankohta matkustaa kuin kesä, jolloin säät ovat mukavat suurimmassa osassa maailmaa? Vaikka ihan kaikki asiat eivät vielä ole palanneet ennalleen, on turvallisen irtiotto-loman pitämiseen tarjolla jo useita vaihtoehtoja.

Etkö osaa päättää minne tarkkaan ottaen lähtisit? Ammenna inspiraatiota näistä seitsemästä kauniista kesäkohteesta.

Kreikka

Kreikka

Kreikka tunnetaan henkeäsalpaavista maisemistaan ja lukuisista saaristaan. Toukokuussa maa julkisti vuoden 2021 turismikautensa virallisesti aloitetuksi ja avasi rannat ja museot vuoden kestäneiden rajoituksien jälkeen. Kreikka on jo jatkanut lentoja kaikille lentokentillensä, joten maan uskomattomille saarille, kuten Korfulle, Mykonokselle ja Santorinille, on helppoa päästä. Kreikka toivottaa tervetulleeksi matkustajat, joilla on rokotustodistus tai 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen testitulos.

Kroatia

Kroatia

Historiallisia kaupunkeja, kirkkaat siniset vedet ja lämpimät kesäyöt… eikö kuulostakin hyvältä? Kroatia on yksi Euroopan kauneimmista maista – täynnä huikeaa rantaviivaa, vesiputouksia ja kivikaupunkeja. Se on myös paikka, jossa pystyy viettämään paljon aikaa luonnon keskellä ja matkailemaan itsenäisesti. Kaikki tämä tekee siitä täydellisen vaihtoehdon ensimmäiseksi pandemian jälkeiseksi matkaksi.

Islanti

Islanti

Islannissa on laaja valikoima upeita maisemia, jotka vaihtelevat sinisistä laguuneista kuumiin lähteisiin ja karuihin vuonoihin. Paikka on ihanteellinen eri tarkoituksiin – niin pikaiseen viikonloppuirrotteluun kuin pidempään visiittiin. Islannin pienilukuisen, vain 340 000 asukkaan väestömäärän ansiosta maassa voi matkustaa olematta tekemisissä turhan monen ihmisen kanssa. Islantiin saapuessa matkustajien on esitettävä rokotustodistus tai negatiivinen testitulos.

Portugali

Portugali

Portugali on yksi Euroopan vierailluimmista maista edullisten matkakustannuksien, muinaisen historiansa ja tietenkin kauneudestaan tunnettujen rantojensa ansiosta. Tämä aurinkoinen maa kuvankauniine kaupunkeineen ja idyllisine ilmastoineen lukeutuu tällä hetkellä Euroopan alhaisimpien tuntamäärien joukkoon. Tilanne saavutettiin neljän kuukauden pituisella täydellä sululla. Portugaliin saapuvien matkustajien on esitettävä negatiivinen testitulos.

Georgia

Georgia

Kaipaatko viini- ja ruokareissua? Tai ainutlaatuista seikkailua kauniissa luonnossa? Georgiasta löydät etsimäsi. Kesä on ehdottomasti paras aika vierailla tässä ystävällisessä maassa, etenkin jos aiot kierrellä katsomassa vuoristoalueita ja kauniita kanjoneita. Kaikkien maiden kansalaiset pääsevät Georgiaan esittämällä todistuksen mistä tahansa covid-19-rokotuksesta.

Kypros

Kypros

Kypros on saari, joka ehdottomasti kuuluisi matkalistallesi. Monipuolinen maa tarjoaa jokaiselle jotakin aina arkeologisista raunioista elämää viliseviin lomakohteisiin ja suussa sulaviin perinneruokiin asti. Kuivat ja lämpimät kesäkuukaudet ovat täydellinen aika tutustua Kyproksen moniin rantoihin. Maa toivottaa nyt rokotetut matkustajat tervetulleiksi: karanteeni- ja testivaatimukset on poistettu kaikilta, jotka ovat koronavirusrokotteensa saaneet.

Thaimaa

Thaimaa

Haluaisitko matkustaa Euroopan ulkopuolelle? Loisteliaassa Thaimaassa on herkullisia katukeittiöitä, eksoottinen kulttuuri ja maistuvia cocktaileja. Maa aloitti hiljattain rajoitusten poistamisen. 1. heinäkuuta lähtien osa Thaimaan alueista on määrä avata rokotetuille matkustajille ilman karanteenivaatimusta.

Tarkistathan matkakohteesi säännöt ja rajoitukset ennen matkan varaamista. Turvallisuutesi vuoksi huomioi hallituksen varoitukset ja hyödynnä suositeltuja varotoimenpiteitä, kuten maskin käyttämistä ja sosiaalisen etäisyyden pitämistä.

×