Viisi eurooppalaista kaupunkia, joissa kannattaa käydä tänä keväänä

16.03.2022
Viisi eurooppalaista kaupunkia, joissa kannattaa käydä tänä keväänä

Kevät tulee jo kovaa vauhtia; aurinko lämmittää entistä kuumemmin, ruoho vihertää ja pian kukat kukkivat. Siksi tämä vuodenaika tarjoaa otollisen hetken irtautua arjesta, suunnata kaupunkilomalle ja tutustua Euroopan kauneimpiin kohteisiin. Keväällä väkijoukot ovat harvempia ja hinnat halvempia verrattuna kesään.

Kaipaatko inspiraatiota matkakohteen valintaan?

Kokosimme yhteen Euroopan viisi parasta kaupunkia, joihin matkata tänä keväänä.

Palermo, Italia

Palermo, Italia

Palermo sijaitsee eteläisessä Italiassa ja on Sisilian saaren pääkaupunki. Se on täydellinen kohde, jos haluaa nauttia auringosta ja täydentää D-vitamiinivarastoja. Palermon kaupungissa on leuto ilmasto, ja sieltä löytyy värikästä katuelämää, korkeita palmuja ja barokkiarkkitehtuuria. Kaupunki on hyvin historiallinen ja tarjoaa kauniita maisemia sekä uskomatonta arkkitehtuuria. Mikään Sisilian matka ei ole täydellinen, jos ei käy tutkimassa sen monia kirkkoja, Unescon maailmanperintökohteita, veistoksia ja markkinoita. Sisilia on kuuluisa pastasta ja pizzasta, mutta kannattaa jättää mahaan tilaa myös perinteiselle sisilialaiselle katuruoalle!

Amsterdam, Alankomaat

Amsterdam, Alankomaat

Alankomaiden pääkaupunkia pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista kaupungeista. Kevät on täydellinen ajankohta matkata Amsterdamiin, sillä silloin siellä on hiljaisempaa ja edullisempaa verrattuna muihin vuodenaikoihin. Amsterdam tarjoaa runsaasti tekemistä ja nähtävyyksiä: siellä voi seikkailla Amsterdamin kapeita katuja pitkin, käydä venematkalla eri kanavien läpi tai vierailla Van Gogh -museossa. Voi kaupunkiin tietysti tutustua myös paikalliseen tapaan, eli pyöräillen! Amsterdamin lähistöltä löytyy myös toinen suosittu matkakohde, Keukenhof, joka on yksi maailman isoimpia kukkapuutarhoja.

Budapest, Unkari

Budapest, Unkari

Budapest on kuvauksellinen kaupunki, joka on näkemisen arvoinen mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta erityisesti keväisin siellä voi nauttia mukavasta säästä ja kausiluonteisista tapahtumista. Esimerkiksi huhtikuussa järjestetään Unkarin suurin kulttuuritapahtuma, joka tunnetaan Budapestin kevätfestivaalina. Siellä pääsee nauttimaan musiikkikonserteista, tanssiesityksistä ja monista muista elämyksistä. Muihin ehdottomasti näkemisen arvoisiin paikkoihin Budapestissä kuuluvat Széchenyin lämpökylpylä, Budan linna, Unkarin parlamenttirakennus ja Vajdahunyadin linna.

Dubrovnik, Kroatia

Dubrovnik, Kroatia

Tämä keskiaikainen ja kauniisti restauroitu kaupunki tunnetaan yleisesti ”Adrianmeren helmenä”. Viime vuosina siitä on tullut suosittu matkakohde ja oiva valinta Kroatiaan matkaaville. Paras aika Dubrovnikissa käyntiin on huhti–toukokuussa, jolloin välttyy pahimmilta kesäruuhkilta. Halusipa lomaltaan kaupunkihenkistä irtautumista tai luontohetkiä, Dubrovnikissa on tarjolla moneen makuun sopivaa koettavaa: rantoja, luontoa ja historiallinen vanhakaupunki, joka on ollut Unescon maailmanperintökohteiden listalla vuodesta 1979 lähtien. Kannattaa muistaa käydä kävelemässä kaupunkia ympäröivän kahden kilometrin mittaisen muurin ympäri, josta avautuu henkeäsalpaavia maisemia siniselle merelle.

Porto, Portugali

Porto, Portugali

Haluatko viettää rentoja päiviä rannalla ja nauttia kauniista illoista paikallisia viinejä maistellen ja vaaleanpunaista auringonlaskua ihastellen? Ota silloin suunnaksi Porto.

Portugalin toiseksi suurin kaupunki sijaitsee maan pohjoisosassa. Se on kaunis paikka, joka on täynnä pikkukatuja ja värikkäitä rakennuksia. Iso osa Porton maineesta kumpuaa alueen viinistä, joka tunnetaan ympäri maailman. Jos haluaa kohteen, joka on vähän hiljaisempi ja vähemmän turistimainen, Porto on oiva valinta. Kaupungista löytyvät Dom Luís I:n silta, Palácio da Bolsa ja Sant’Ildefonson kirkko ovat vain muutamia vierailun arvoisista nähtävyyksistä.

×