Yksinkertaisia keinoja säästää rahaa tänä kesänä (ja pitää silti hauskaa)

28.06.2021
Yksinkertaisia keinoja säästää rahaa tänä kesänä (ja pitää silti hauskaa)

Kaikki rakastavat kesää. Pitkät aurinkoiset päivät, automatkat ja loputon määrä grillailua- kaikki tämä tekee kesästä vuoden odotetuimman ajankohdan. Kesä voi kuitenkin olla myös yksi kalleimmista vuodenajoista. Kun ajanviettopaikat alkavat jälleen avautumaan, kaikki haluavat lähteä ulos viettämään aikaa ja pitämään hauskaa. Mutta kaikki nämä pienetkin tekemiset kerryttävät helposti isoja kuluja. Joten ennen kuin aloitat kesäsuunnitelmien tekemisen, pysähdy ja mieti, miten voit vaikuttaa budjettiisi.

Hyvä uutinen on se, että on olemassa yksinkertaisia tapoja pitää kustannukset kurissa. Sinun täytyy vain suunnitella tarkkaan ja tehdä jonkin verran tutkimustyötä. Tulet yllättymään siitä, kuinka paljon voitkaan säästää!

Tässä on 4 vinkkiä siihen, kuinka voit säästää rahaa samalla kun nautit kesästä.

Päästä sisäinen kokkisi valloilleen

Kuinka voit säästää rahaa ulkona käymisessä? Kutsu perheesi ja ystäväsi koolle luoksesi! Kotona syöminen on yksi helpoimmista tavoista säästää. Me kaikki tiedämme, että ravintolaillan aikana kuluu runsas määrä ruokia ja juomia. Joten sen sijaan, että käytät rahaa ravintoloissa, harkitse valmistavasi ateriat itse.

Tärkeä osa ruoanlaittoa on aterioiden suunnittelu. Tiesitkö, että keskimäärin ihminen heittää pois noin 40 % ostamastaan ruoasta? Sen sijaan, että ostat tarvikkeita, joita et välttämättä tarvitse, laadi kauppalista ennen kauppaan menoa ja hanki vain tarvitsemasi. Näet suuria muutoksia rahan kulutuksessa ajan myötä!

Pyöräile töihin

Tekemällä valintoja sen suhteen, kuinka liikumme paikasta toiseen, voimme säästää melko paljon rahaa. Jos sinulla on pyörä, etkä asu kovin kaukana työpaikastasi, harkitse bensiinin säästämistä ja aloita pyöräily töihin. Kesäkuukaudet ovat täydellisiä siihen, koska sää on mukava ja lämmin suurimman osan ajasta. Pyöräilyn edut autolla ajon sijaan ovat vertaansa vailla. Rahan säästämisen lisäksi se edistää terveyttä ja teet samalla hyvää ympäristölle. Ja onhan pyöräily myös paljon hauskempaa! Koska liikut pyörällä valmiiksi jo paljon, voit jopa halutessasi peruuttaa kuntosalijäsenyytesi kesän ajaksi ja säästää vielä enemmän rahaa!

Etsi tarjoushintaisia lomamatkoja

Kesä on loistava aika matkustaa ja tutustua uusiin upeisiin paikkoihin. Mutta ennen matkan varaamista, älä unohda vertailla hintoja ja varmistaa, että löydät parhaat tarjoukset. Jos sinulla ei ole kiirettä, sinun kannattaa olla joustava matkapäiväsi suhteen ja yrittää löytää kustannustehokkain matkustustapa määränpääsi saavuttamiseksi. Tämä voi tarkoittaa sitä, että varaat lentoja keskellä viikkoa, kun hinnat ovat halvempia tai ajat lentämisen sijaan.

Toinen vaihtoehto on löytää all-inclusive-lomapaketti, joka sisältää lentoliput, majoituksen ja ateriat. Sen avulla voit säästää paljon ruoasta, juomista ja viihteestä.

Mikäli haluat järjestää oman majoituksen, vältä yöpymistä hotelleissa. Harkitse sen sijaan asunnon vuokraamista, joka on yleensä paljon halvempaa. Löydät paljon vaihtoehtoja Booking.comista ja Airbnb: stä.

Avaa säästötili kesäksi

Rahan säästäminen vaatii suunnittelua. On tärkeää asettaa tavoitteita ja selvittää, mitä varten haluat säästää. Onko tavoitteenasi loma? Matka ystävien kanssa? Kodin päivitykset? Vaikka sinulla olisi jo erillinen tili säästöjä varten, kannattaa ehkä myös avata tili kesäsäästöjä varten. Se helpottaa edistymisesi seuraamista ja tavoitteesi saavuttamista. Sen sijaan, että siirrät rahaa säästötilillesi kuukausittain, yritä tehdä se viikoittain. Näin säästät nopeammin ja pysyt motivoituneena. Ole johdonmukainen ja tulet yllättymään tuloksista!

Pienellä tietoisuudella ja suunnittelutyöllä voit pitää kesäbudjettisi helposti hallinnassa. Seuraa näitä yksinkertaisia vinkkejä ja tee kesästäsi edullisempi – uhraamatta kuitenkaan kesän hauskanpitoa!

×