Kuinka valmistat kotisi syksyä varten

13.09.2021
Kuinka valmistat kotisi syksyä varten

On taas se aika vuodesta. Lapset palaavat takaisin koulunpenkille, päivät lyhenevät ja lehdet alkavat vaihtaa väriä. Vaikka syksy onkin kävelylenkkejä ja kaunista luontoa, se tarkoittaa myös paljon enemmän aikaa sisätiloissa. Joten jos et ole jo valmiiksi ryhtynyt hommiin, niin nyt on täydellinen aika käydä valmistelemaan kotia tulevia kylmempiä kuukausia varten. Vain muutamalla pienellä muutoksella voit tehdä asunnostasi kodikkaan paikan, jossa mielelläsi vietät aikaa sohvalla vaikkapa teetä nautiskellen.

Ohessa muutama simppeli idea siihen, kuinka laitat kotisi valmiiksi syksyä varten.

Aloita syväpuhdistuksella

Uusi vuodenaika tarkoittaa uutta alkua. Olemme kaikki varmasti kuulleet kevätsiivouksesta, mutta oletko koskaan tehnyt syyssiivousta? On totta, että siivous ei ole ehkä se hauskin tapa viettää viikonloppua, mutta se on yksi niistä hommista, joka on vaan tehtävä. Terveysasiantuntijat ovat ehdottaneet kodin perusteellista puhdistamista kaksi kertaa vuodessa – keväällä ja syksyllä. Kesällä olemme viettäneet paljon aikaa ulkona nauttien säästä ja ulkoilusta. Joten kun syksy on aivan nurkan takana, on aika kääriä hihat ylös, puhdistaa koti perusteellisesti ja samalla nauttia terveemmästä ja onnellisemmasta kodin ympäristöstä.

Järjestelmällisyys kannattaa

Ellet aio lähteä lomailemaan lähiaikoina, on todennäköisesti aika kohdata se tosiasia, että et enää tarvitse kesävaatteitasi. Aloita vaatteiden läpikäyminen. Jos sinulla on jotain vaatteita, joita et koskaan käytä, on oikea aika päästää niistä irti ja samalla tehdä tilaa uusille. Sen sijaan, että heittäisit vaatteesi pois, myy tai lahjoita ne hyväntekeväisyyteen.

Sinun on ehkä myös syytä puhdistaa keittiökaapit. Epäjärjestyksessä oleva keittiö voi aiheuttaa ongelmia, vaikka et laittaisikaan ruokaa kovin usein. Lisäksi, jos et löydä etsimääsi, tuhlaat todennäköisesti rahaa tarpeettomien tuotteiden ostamiseen. Vietä siis muutama tunti heittämällä pois viimeisen käyttöpäivän ylittäneet elintarvikkeet ja pyri eroon tavaroista, joita et käytä.

Kaiva koristeet esiin

Ei, sinun ei tarvitse odottaa kodin koristelua jouluun saakka! Syksyn tuominen kotiin ei tarkoita kaiken uudelleen sisustamista – riittää, kun lisäät vain muutamia pieniä yksityiskohtia. Tänä vuodenaikana on kyse lämpimistä ja kultaisista sävyistä. Kotisi teemasta riippuen voit valita punaisen, oranssin ja keltaisen eri sävyjä. Ja älä tietenkään unohda ottaa esille pehmeitä peittoja ja tyynyjä.

Haluatko saavuttaa todellisen syksyn tunnelman? Hanki tuoksukynttilöitä. Ne ovat helpoin tapa lisätä kotiisi lämpöä ja kodikkuutta.

Remontoi kotiasi

Muistatko ne kodin parannusprojektit, joita olet lykännyt jo pitkään? Syksy on vuodenaika jolloin asiat kannattaa laittaa kuntoon. Nyt on ehkä paras aika hankkia unelmiesi keittiö tai peruskorjata makuuhuone, varsinkin jos sinulla on tiukempi budjetti käytössäsi. Koska kodin huoltotöiden kysyntä on yleensä pienempää syksyllä, urakoitsijoita on myös todennäköisemmin saatavilla. Ja se tarkoittaa sinulle pienempiä kustannuksia ja lyhyempiä odotusaikoja. Nyt kun useimmat ihmiset ovat palanneet töihin ja lapset kouluun, kaikki kunnostustyöt voidaan tehdä päivällä häiritsemättä ketään.

Mieti valaistus uudelleen

Kaunis valaistus voi todellakin saada aikaan huoneen muodonmuutoksen. Kun päivät lyhenevät ja illat pimenevät, meidän on käytettävä muita keinoja lisätäksemme valoa koteihimme. Harkitse pöytä- ja lattiavalaisimien käyttöä tavallisen kattovalaistuksen lisäksi.

Mikäli sinulla on puutarha, älä unohda ulkovalaistusta. Jopa yksinkertainen asia, kuten LED -lyhty tai koristevalot voivat herättää puutarhasi henkiin.

Syksy voi olla upea vuodenaika – jos kotisi on siihen valmis.  Sovella näitä yksinkertaisia ideoita kotisi päivittämiseen, ja tunnet olosi lämpimäksi ja viihtyisäksi kylmempien päivien saapuessa.

×