Näin juhlistat pääsiäistä säästölinjalla

07.04.2022
Näin juhlistat pääsiäistä säästölinjalla

Pääsiäisen juhlistaminen voi olla hauskaa koko perheelle, mutta se voi myös aiheuttaa kolhuja perheen budjettiin. Joulusta, uudestavuodesta ja ystävänpäivästä on selvitty, ja nyt pitäisi alkaa miettimään lasten pupuasuja, täpötäysiä pääsiäiskoreja sekä maukkaita ruokia pääsiäisateriaa varten. Menot voivat alkaa kertyä tällöin melkoisiksi.

Statistan mukaan pääsiäisen juhlimiseen kului Isossa-Britanniassa yli 1,22 miljardia puntaa vuonna 2021, mikä on 14 % enemmän kuin vuonna 2020. Suurperheessä kustannukset voivatkin kasvaa melkoiseksi, ja lompakon pohja saattaa alkaa pilkottamaan.

Jos budjetti on tänä vuonna tiukempi, voi pääsiäisen juhlintaan käyttää myös keskimääräistä suomalaisperhettä vähemmän rahaa. Hitunen suunnittelua sekä jokunen hauska uusi idea mahdollistavat pääsiäisen juhlistamisen ilolla ja säästöpossua rikkomatta!

Jos raha on tiukalla ja tarvitset neuvoa säästämisessä, sinun kannattaa noudattaa näitä seitsemää vinkkiä, jotka tarjoavat uusia tapoja pääsiäiskuluissa säästämiseen.

1. Tee itsellesi budjetti

Budjetin luonti on olennaisen tärkeää, jos tahdot säästää pääsiäiskuluissa. Päätä, kuinka paljon tahdot käyttää joka pääsiäiskoriin ja kuinka paljon pääsiäisaterian kuuluisi maksaa. On tärkeää tietää, kuinka paljon koko päivän aikana on varaa kuluttaa, sillä se auttaa hauskan ja ikimuistoisen päivän suunnittelussa.

Muista pitää kirjaa kuluistasi, jotta budjetti ei ylity. Älä jousta budjetin suhteen missään tapauksessa, sillä rahahuoliin ei kannata joutua ylimääräisen suklaapupun vuoksi!

2. Osta alennus- ja tukkutuotteita

Alennusmyyntien hyödyntäminen ja tuotteiden ostaminen tukkuna ovat mainioita keinoja edullisemman pääsiäisen juhlijoille. Useimmat pääsiäistuotteet ovat alennuksessa muutamaa viikkoa ennen pääsiäistä, joten pidä silmällä maatilojen värjättäviä ja piilotettavia kananmunia sekä pääsiäiskoreihin sullottavia tarjousmakeisia.

Lompakkoystävällisten niksien joukkoon lukeutuu myös suklaaostosten tekeminen ensi vuotta varten pääsiäisen jälkeisenä päivänä, jolloin ne ovat alennuksessa. Asianmukaisesti säilytettynä kunnon suklaa kestää vuoden ajan. Muista siis hyödyntää alennukset ja ostaa tukkutuotteita ensi vuotta varten.

3. Tee koristeesi itse

Omien pääsiäiskoristeiden tekeminen on hyväksi ympäristölle ja tarjoaa lapsille hauskaa puuhasteltavaa. Pääsiäismunakori, suloiset pupunkorvat tai pääsiäismunaripusteet ovat kaikki hienoja koristeita, jotka voi valmistaa kotona.

Pääsiäistä voi juhlistaa hauskasti ja edullisesti keittämällä tuoreita kananmunia ja kastamalla ne elintarvikeväriin. Niitä voi käyttää kodin koristeluun ja asettaa pihalle suklaamunien sekaan pääsiäismunajahtia varten.

Pinterestistä löytyy rajattomasti inspiraatiota tee se itse -koristeisiin, ja tarvikkeita niihin löytyy käsityömyymälästä tai lähikaupasta.

4. Perheateria

Ruoka on pääsiäisen suurimmista hienouksista. Riippumatta siitä, aiotko pitää perinteisen pääsiäisaterian tai ison syöpöttelyhetken, niin kumpikin onnistuu ilman suuria summia.

Jos tahdot pitää perinteisen perheaterian, niin kannattaa harkita ystävien ja perheen kesken järjestettäviä nyyttikestejä. Nyyttikestit ovat hieno ja edullinen tapa isomman joukon ruokkimiseen pankkitiliä tyhjentämättä! Olet vastuussa vain yhdestä ruokalajista, jos kaikki ruokalajit jaetaan vieraiden kesken, jolloin ison aterian kuuluisi maksaa saman verran kuin normaali perheateria!

On myös hyvä muistaa, että mitä vähemmän aikaa keittiössä kuluu, sitä enemmän ehtii olla läheisten seurassa.

5. Hyödynnä kupongit ja alennukset

Pääsiäisenä tarjolla on usein runsaasti kuponkeja karkkikaupassa käytettäväksi, joten muista tarkistaa niiden tarjonta ennen kauppaan lähtöä. Jos kupongit yhdistetään alennusmyyntiin, säästät sitäkin enemmän rahaa!

Tarjolla on myös sovelluksia, joiden avulla voti saada cashback-korvauksia.

Tutustu lähialueen tarjontaan ennen ostoksille lähtöä hyödyntääksesi kaikki mahdolliset kupongit ja cashback-tilaisuudet.

6. Osallistu yhteisiin tapahtumiin

Tutustu kotipaikkakuntasi tuleviin tapahtumiin, niin saatat löytää hauskaa ja ilmaista puuhaa. Vaihtoehtoja on taatusti tarjolla, riippumatta siitä, asutko isossa kaupungissa vai maaseutupitäjässä! Jokaiselle löytyy aina jotain, kuten esimerkiksi käsityöhetkiä lähikirjastossa, museokäyntejä, puisto- tai koulukonsertteja, eläintarhavierailuja tai kävelyretkiä paikallisissa nähtävyyksissä.

Ne kaikki ovat joko ilmaisia tai sisältävät vain pienen pääsymaksun, joten kutsu perhe koolle ja ota tilaisuudesta kaikki irti. Pääsette kokemaan jotain uutta, minkä lisäksi säästät rahaa.

7. Juhlista pääsiäistä myöhemmin

Jos raha on todella tiukalla, eikä budjetti millään veny pääsiäisen viettämiseen, niin kannattaa harkita pääsiäisen juhlimista viikko myöhemmin. Loppuunmyyntialennukset tarjoavat suuria säästöjä, ja useimpiin pääsiäistuotteisiin voi olla tarjolla jopa 75 % alennuksia!

Jos päätät juhlia pääsiäistä tavallista myöhemmin, voit viettää pääsiäissunnuntaina laatuaikaa perheen kanssa. Pääsiäismaanantaina tai seuraavana viikonloppuna voi sitten pitää hauskaa suklaamunien, pääsiäismunien etsinnän yms. parissa.

Loppuyhteenveto

Jouluun verrattuna pääsiäinen on varsin edullinen juhlapyhä, joten sitä voi viettää säästeliäästi ilman kompromisseja huvin suhteen, kunhan vain noudatat näitä vinkkejä. Vältä ajan ja rahan haaskaamista tarpeettomiin turhuuksiin. Lapsesi muistavat taatusti yhteiset hetkenne, eikä muutaman karkin puuttuminen korista taatusti silloin häiritse heitä!

Pääsiäisenä juhlistetaan elämää sen kaikissa muodoissa. Jokainen voi pitää silloin edullisesti hauskaa riippumatta heidän asuinpaikastaan, iästään, uskonnostaan tai taloustilanteestaan. Kevät alkaa, joten muista pitää hauskaa ja nauttia uudesta vuodenajasta läheistesi seurassa.

×