Viisi turvallista ja juhlallista tapaa viettää pääsiäistä

31.03.2021
Viisi turvallista ja juhlallista tapaa viettää pääsiäistä

Pääsiäinen on aivan nurkan takana! Sää lämpenee vihdoin, puut täyttyvät lehdistä ja monet valmistautuvat pääsiäisen viettoon. Vaikka tänä vuonna asiat ovatkin hieman eri tavalla, älä anna harmillisen tilanteen pilata tunnelmaasi. Nyt on loistava tilaisuus viettää laatuaikaa perheen kanssa, syödä suklaata ja kohottaa kaikkien mielialaa. On olemassa monenlaisia pääsiäispelejä ja -aktiviteetteja, joista voit nauttia läheistesi kanssa fiksusti ja turvavälejä noudattaen.

Tässä muutamia hauskoja ideoita tehdä tulevasta pääsiäisestä ikimuistoinen.

Tee omia pääsiäismuniasi

Tee omia pääsiäismuniasi

Mitä pääsiäinen olisikaan ilman suklaata? Pääsiäismunien saaminen on aina mukavaa, mutta niiden tekeminen itse voi olla vielä hauskempaa. Todellisuudessa herkullisten suklaamunien tekeminen onkin todella helppoa. Voit noudattaa tätä yksinkertaista reseptiä tai etsiä toisen netistä. Näistä munista nauttivat varmasti sekä aikuiset että lapset. Myös ystävät pääsevät  halutessaan munatalkoisiin, sillä voitte vertailla omia teoksianne hauskasti esimerkiksi videopuhelun välityksellä.

Pääsiäisbingo

Pääsiäisbingo

Kukapa ei tykkäisi bingosta? Tämän pelin avulla koko perhe pääsee pääsiäistunnelmaan, sillä siitä riitää viihdettä koko porukalle jopa tunneiksi. Pääsiäisbingon avulla ruutuajasta pääsee helposti nauttimaan myös läheisten kanssa. Tulosta vain pääsiäisbingolomakkeet ja aloita peli. Jos haluat tehdä bingosta hieman jännittävämpää, voit halutessasi ottaa mukaan palkintoja parhaille pelaajille.

Lähde pääsiäisretkelle

Lähde pääsiäisretkelle

Kun sää lämpenee, voisi olla hyvä ajatus lähteä ulkoilulle pääsiäisviikonlopuksi. Koska monet paikat ovat sulkeneet ovensa, on loistava aika tutustua ympäröivän luonnon kauneuteen. Lähde siis lähimmälle vaellusreitillesi vaikka koko perheen voimin! Mukaan voi ottaa myös hieman teetä ja voileipiä mukavan pääsiäispiknikin järjestämiseksi. Luonnossa kannattaa muutenkin viettää hieman aikaa, sillä se vähentää stressiä, parantaa mielialaa ja lisää ilon tunnetta. Kyseessä on myös mainio keino harjoittaa terveellisempää elämäntapaa nyt kun liikuntapaikkoja on ollut suljettuna.

Pelaa munarulettia

Pelaa munarulettia

Jos haluat hieman hassutella, on munaruletti täydellinen valinta sinulle. Miten se sitten toimii? Tarvitset peliin 12 munaa: kahdeksan keitettyä ja neljä raakaa. Sekoita munat ja aseta ne pöydälle. Pelaajien pitää valita muna ja särkeä se omaan päähänsä. Eniten raakoja munia särkenyt pelaaja on häviäjä, jonka tehtäväksi jää sotkun siivoaminen.

Järjestä munankoristelukilpailu

Järjestä munankoristelukilpailu

Munien koristelu on yksi pääsiäisen parhaista ohjelmanumeroista, eikä pääsiäisviikonloppu olisi täydellinen ilman sitä. Tänä vuonna kannattaakin viedä munankoristelu aivan uudelle tasolle ja kokeilla jotain uutta. Munankoristelukilpailu on hauska koko perheen aktiviteetti, jonka avulla osallistujien luovuus saadaan kukkimaan. Jos kaipaat hieman inspiraatiota, löydät täältä 60 erilaista munankoristeluideaa diskopalloista aina sokerikoristeltuihin muniin. Kun munat ovat valmiit, voivat kaikki äänestää omaa suosikkiaan. Tietenkin kilpailun voittaja ansaitsee myös upean palkinnon!

Vaikka pääsiäisenvietto onkin hieman erilaista jo toisena vuonna peräkkäin, ei suunnitelmia tarvitse perua. Nyt onkin täydellinen aika ottaa hieman etäisyyttä kurjaan tilanteeseen ja aloittaa uusia perinteitä kotona. Kokeile näitä yksinkertaisia ideoita, joilla teet pääsiäisestä hauskan turvavälejä noudattaen.

×